جادی آدم پرکاری هست و کلی دوره، مینی دوره و ارائه و مصاحبه داره که با تقریب خوبی همه اون ها می تونه مفید باشن 🙂 اما جادی توی جمع کردن و لینک دادن و شبکه سازی خودش یه خورده شلخته عمل میکنه 🙂 در واقع لیست دوره های جادی رو سخت میشد پیدا کرد.
خب من همیشه دوست داشتم یه جایی باشه که همه لینک های مربوط بهش و کارایی رو که انجام داده-میده- رو جمع کرده باشه؛ که نبود و از اونجایی که خودم به لیست درست کردن علاقه دارم خودم این لیست رو درست کردم 🙂 شاید به درد شما هم بخوره پس میزارمش اینجا!
احتمالا بعد تر یک لیست دیگه از نوشته های پراکنده جادی هم بزارم.
این لیست هم تکمیل تکمیل نیست ولی همواره سعی میکنم آپدیتش کنم و آپدیت نگه ش دارم و
اگه دوره و یا مینی دوره یا ارائه یا یه همچین چیزی از جادی میشناسید که توی این لیست نیست زیر همین پست کامنت کنید برام و بهش لینک بدید که اضافه کنم. ممنون
اکثر لینکهای این صفحه شما رو به آموزشهای جادی روی یوتیوب میبره. کم کم لینک جاهای دیگه ( مثل آپارات و… ) رو هم اضافه میکنم. هرچند بنظرم بهتره که روی همون یوتیوب آموزشها رو ببینید.
( پلیلیستهای جادی روی آپارات )
فهرست:
لیست دوره های جادی:
همه دوره های آموزشی جادی رو اینجا به صورت کامل براتون لیست کردم و بهشون لیک دادم که راحت تر بتونید بهشون دسترسی داشته باشید علاوه بر این برای هرکدوم یه توضیح کوچیک هم نوشتم که می تونه بهتون کمک کنه
دوره کامل آموزش لینوکس جادی: (الپیک ۱ و الپیک ۲)
این دوره درمورد لینوکس هست. با دیدن اون می تونید لینوکس رو تا حد بسیار خوبی یادبگیرید و برای تبدیل شدن به یک سیستم ادمین آموزش ببینید. سرفصل های این دوره منطبق هستن با سرفصل های اعلامی انستیتوی تخصصی لینوکس و بعد از دیدن این دوره میتونید توی آزمون هم شرکت کنید و مدرک بگیرید. سرفصل های الپیک ۱ در بین آموزش پایتون جادی هم هست(طبق گفته گوتوکلاس). و الپیک ۲ رو جادی با همکاری بچه های گوتوکلاس ضبط کرده که میتونید توی سایت خودشون هم ببینید و اونجا هم آزمون بدید و مدرک هم بگیرید. لینک های پایین شما رو می بره به آموزش الپیک۱ روی کانال یوتیوب جادی و الپیک۲ جادی توی گوتوکلاس:
درک برنامه نویسی جادی:
توی این دوره جادی سعی میکنه بدون وارد شدن به جزییات شروع کنه برنامه نویسی رو بهمون یاد بده. این دوره همونطور که از اسمش برمیاد قراره یک درکی از برنامه نویسی بهمون بده؛ جادی هم توی چندتا قسمت اول با پایتون آشنامون میکنه و بعدتر شروع میکنه درمورد مفاهیمی که برنامه نویسها باید بدونن بحث میکنه.
درک مقدماتی شبکه جادی:
چند دقیقه با جادیها:
چند دقیقه با جادی یک دوره نیست؛ یک سری ( فعلاً ۳۴ تا) ویدیو هست که توی هرکدوم جادی به توضیح یک مفهوم اتفاق و … میپردازه. مثلا اینکه شبکه موبایل چطوری کار میکنه و یا کامپیوترها چطوری زمان رو نگه میدارن از چیزهایی هست که میتونید توی این سری از ویدیوهای جادی ازشون سر دربیارید.
آموزش لینوکس جادی:
این دوره جادی که خودش بهش میگه آموزش لینوکس برای آدم های شاد؛ همونطور که از اسمش برمیاد مختص به آموزش لینوکس هست. ۱۷ قسمت داره که هر قسمت میانگین ۲۰ دقیقه است.
پروژه بستون جادی:
بستون اسم یکی از معروفترین دورههای جادی هست. این دوره توی ۳۵ قسمت ساخت یک سیستم نگهداری دخل و خرج شخصی ( فکر کنم میشه همون حسابداری شخصی خودمون) رو با استفاده از جنگو، گیت، ویرچوال انو، لینوکس یاد میده. هر قسمت هم میانگین چیزی حدود ۱۵ دقیقه است.
هک با جادی:
این دوره هک با جادی هم اتفاقی شروع شده گویا. به مسائل مربوط به هک میپردازه که من زیاد سر در نمیارم 🙂 از نصب کالی و معرفی ناتاس شروع میشه و مراحل مختلف ناتاس رو حل میکنه و این وسط بازی پکمن رو هم کرک میکنه و….
هر قسمت هم میانگین ۳۰ دقیقه است.
پایتون مقدماتی جادی (go to class):
فکر میکنم پایتون جادی معروفترین دوره جادی باشه. این دوره توی ۹ هفته برنامه نویسی با زبان پایتون رو به شما یاد میده و خوبیش اینکه برای شروع یادگرفتن برنامه نویسی شروع خیلی خوبیه ( چی گفتم ). علاوه بر اون بعد از تموم کردن دوره فکر کنم بتونید از گوتوکلاس مدرک هم بگیرید. اصلا میتونید خودتون ویدیوی زیر رو ببیند؛ جادی همه چیزهایی رو که باید خودش توضیح میده اینجا:
پایتون مقدماتی جادی (مکتب خونه) :
حقیقتاً نمیدونم فرق این دوره و قبلی چی هست. صفحه توضیحات مکتبخونه رو هم خوندم اما متوجه نشدم فرق دقیقش رو اما؛ این دوره رایگان نیست ( حداقل تا اونجایی که من فهمیدم) و گذروندنش هفت هفته طول میکشه.
پایتون پیشرفته جادی (مکتب خونه) :
این آموزش ادامهای برای دوره پایتون مقدماتی هست. این دوره هفت هفته طول میکشه ۵۷ ساعت برای گذروندنش وقت میخواید. این دوره رایگان هم نیست.
دوره گیت جادی (git) :
گیت (Git) مشهورترین و پرکاربردترین سیستم کنترل نسخه یا ورژن کنترل، در جهان است. ( به نقل از صفحه آموزش توی فرادرس) این دوره با مقدمات گیت و آموزش نصبش شروع میشه و آروم آروم پیش میره تا به دیباگ کردن به کمک گیت میرسه. این دوره دوازدهتا درس داره که میتونید توی حدود ۲ ساعت تمومش کنید.
دوره بلاکچین؛ رمزارزها و بیتکوین :
این دوره ۲۹ قسمتی ( میانگین هر قسمت ۲۰ دقیقه) از روی کتاب دانشگاه استنفورد تدریس میشه. این دوره به بلاکچین و رمزارزها میپردازه ولی تمرکز اصلیش روی بیتکوین هست.
Certified Ethical Hacker (CEH):
دوره آموزش هک قانونمند ( هک اخلاقی هم گفته میشه) جامعترین دوره آموزشی هک هست که جادی با همکاری مکتبخونه ضبط و منتشر کردند. این دوره رایگان نیست. توضیحات کاملتر و دقیق رو هم میتونید توی صفحه دوره از سایت مکتبخونه ببینید. کامل کردن این دوره چیزی حدود ۳۴ ساعت ازتون وقت خواهد گرفت.
SMS verification:
این دوره که خود جای بهش میگه پروژه تایید پیامکی شماره سریال ۴۴ قسمت میانگین ۳۰ دقیقهای داره. بهترین توضیح این دوره توضیح خود جادی هست:
ک سری جدید داریم! یه کار واقعی قبول کردم تا نشون بدم با چیزهایی که بلدیم چطوری می شه پول در آورد. یعنی یه فریلنسر چطوری کار می کنه. پروژه چیه؟ خریداران بتونن کد روی کالا رو اسمس کنن و سیستم بهشون جواب بده که این کالا اصل است یا نه. تک تک مراحل شامل نوشتن و تست و اگر لازم بشه خلاصه مذاکرات و سرور و همه چیز رو ضبط می کنم تا با هم ۳ میلیون در بیاریم (: تکنولوژی؟ پاس فندق، پایتون، فلسک، اسکوئل، درگاه اسمس (احتمالا کاوه نگار).
Fun with Python3:
این دوره فقط پنج قسمت داره و نکته جالب درمورد این دوره این هست که به زبان انگلیسی تدریس میشه.
اما متأسفانه فکر کنم این دوره ناقص هست 🙁 و کامل نشده….
جادی TV:
این عنوان بیشتر از اینکه مربوط به یک دوره آموزشی جادی باشه مربوط به یک سری فیلمهای آموزشی/ توضیحی کوتاه با موضوعات مختلف و متفاوت هست.
تا الان ۲۹ قسمت ازش منتشر شده و هر قسمت یه چیزی بین ده تا بیست دقیقه است.
همونطور که گفتم این سری فیلمها موضوع مشخصی نداره، برای مثال توی یک ویدیو جادی توضیح میده که بیتکوین چطور کار میکنه و توی یکی دیگه سر هم کردن دامین و دی ان اس و هاست برای راه انداختن یک وبسایت رو و…..
قبل از اینکه بریم سراغ ادامه مطلب؛
من توی یکی دیگه از مطالب کتابهای آزاد رو لیست کردم، توی اون لیست چهارتا از کتابهای جادی هم هست که میتونید پیداشون کنید:
لیست کتابهای آزاد (و رایگان) فارسی -کلیک کنید-
لیست مینی دوره های جادی:
دوره هایی که کوتاه بودن رو هم توی این دسته بندی با عنوان ” لیست مینی دوره های جادی ” آوردم و مثل لیست دوره ها سعی میکنم درمورد هر مینی دوره هم یکم توضیح بدم.
تی ماکس جادی: ( tmux )
جادی توی این آموزش سی دقیقهای به توضیح و آموزش استفاده و کاربرد تیماکس میپردازه.
دوره کوتاه داکر ( Docker ) :
داکر یه سیستمی هست که قرار هست راهاندازی و… ماشین مجازی رو برای ما آسونتر بکنه.
حالا جادی توی سه قسمت مفاهیم پایه و کار با این ابزار رو به ما آموزش داده.
به ترتیب:
- توی قسمت اول مفاهیم، نصب، ایمیج ها، داکر هاب و….
- توی قسمت دوم یه سناریو تعریف میکنه که دو تا داکر نیاز داره و…
- و در قسمت سوم هم برنامه خودمون رو با داکرفایل داکرایز میکنه و…
هش : ( Hash )
جادی برای توضیح این دوره آموزشی سه قسمتی نوشته:
هش ها مفهوم مهمی در برنامه نویسی هستن و منم دوستشون دارم. پس بیاین معرفی شون کنیم، بگیم چی هستن و به چه دردی می خورن….
آموزش ادیتور متن ویآیام ( ادیتور VIM ):
ویم یک ادیتوره که هرکس که از لینوکس استفاده میکنه بد نیست کار کردن باهاش رو بلد باشه؛ همینطور به عنوان ادیتور اصلی برنامه نویسی و خیلی چیزهای دیگه هم ازش استفاده میشه.
جادی توی سه قسمت به ترتیب، مفاهیم و حداقلها رو میگه، سراغ بحثهای پیشرفتهتر میره و در آخر هم مناسبسازیش رو برای برنامه نویسی و چیزهای دیگه آموزش میده.
بیس ۶۴ جادی: ( Base64 )
بنظرم بهترین توضیح برای این دوره جادی، توضیح خود جادی هست؛ خودتون بخونیدش:
من همیشه توی صحبت ها توصیه می کنم که خوبه پروتکل های اصلی رو بخونیم و بنویسیم و عمیق یاد بگیریم. اینجا همین کار رو می کنیم. با Base64 اکثرا یه اشنایی دور داریم، ولی اینجا سعی می کنیم تو ۲ ویدئو نزدیکتر بشیم و از اون بالاتر، به داکیومنت هایی که ساختار اینترنت رو تشکیل دادن نگاهی بندازیم که هیچ… بخونیمش و پیاده اش کنیم! یک از دو.
لیست ارائه های جادی:
جادی جاهای زیادی سخنرانی کرده و توی پنل های گفتگوی زیادی شرکت کرده من سعی کردم تا اونجایی که میتونم اون هارو توی این لیست کنار هم جمع کنم و بگم که توی هرکدوم درمورد چی داره صحبت میکنه. توصیه میکنم حتما توضیحات رو بخونید و اگه جادی رو نمیشناسید از این طریق باهاش اشنا بشید:)
ما جامعه هستیم:
این ارائه مربوط به روز جشن آزادی نرمافزار سال ۱۳۹۴ تهران هست. توی توضیحات این ویدیو نوشته شده:
در این ارائه نگاهی میکنیم به روشهایی که به هرکدام از ما اجازه میدهد در بهتر کردن دنیای آزاد سهمی داشته باشیم و در انتها گریزی میزنیم به اینکه برای گرمتر بودن جامعهای که به آن افتخار میکنیم؛ چه راهکارهایی داریم.
آیا شما یک متخصص هستید؟:
جادی توی این ارائه توی ۳۰ دقیقه درمورد این حرف میزنه که آیا حرفهای هستید؟ آیا شرکتی که توش کار میکنید حرفهای هست؟ و فرایندهایی که ازش استفاده میکنید حرفهای هست؟ (مربوط به برنامه نویسی است)
سینگولاریتی(Singularity) چیست؟:
این ارائه ۱۸ دقیقهای یکی از باحالترین ارائههای جادی هست که من دیدم ؛)
این ارائه مربوط به تداکسی هست که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (SBMU) برگذار کرده و جادی درمورد سینگولاریتی ( تکینگی؟) حرف میزنه.
توصیه میکنم حتماً ببینیدش:
چرا ممکنه کار کردن به صورت آزاد به نفع شما باشه؟:
این ارائه مربوط به اولین همایش طراحی وب هست؛ جادی توی این ارائه با لباس جالبش ( جدای طور 🙂 درمورد آینده نرمافزارهای آزاد توی آینده طراحی وب حرف میزنه.
میدونم خیلی آینده تو آینده شد برای همین خودتون برید ببینیدش:
اقتصاد نرمافزار آزاد:
خب عنوان این ارائه به اندازه کافی گویا هست. جادی اینجا درمورد اقتصاد نرمافزار آزاد صحبت میکنه. این ارائه مربوط به روز آزادی نرمافزار سال ۹۵ هست.
بحث آزاد در Zconf:
هنوز این ارائه رو ندیدم و نمیدونم واقعاً درمورد چی حرف میزنن ؛)
شما ببینید و به منم بگید.
( توی توضیح نوشتن: بحث آزاد که جادی شروع کرد با پیشنهاد راه اندازی سیستمی که تمام کسانی که در مورد یه تکنولوژی یا یه هرچیز دیگه دنبال همفکر یا همکار می گردن چطوری بتونن توی همایش های اینچنینی همدیگه رو پیدا کنن 🙂
یادگیری ماشین:
این سخنرانی نیم ساعتی مربوط به یادگیری ماشین هست که توی رویداد Skillup ارائه شده.
جادی از مسیری که طی کرده می گوید:
جادی قراره که توی این ویدیو به این سوال جواب بده که:
از کجا شروع کردی؟ چی شد که به اینجا رسیدی و…؟
جادی از تجربههایش میگوید:
اینم یه گفتوگوی باحال ۳۰ دقیقهای یک گروه جون با جادی درمورد چیزهای مختلف با محوریت تجربهها است.
گیک تاک با جادی و آرش:
اگر تا اینجای مطلب رو اسکرول کردید و اومدید پایین احتمالاً هم جادی رو میشناسید و هم آرش رو. این یه گفتوگوی جالبه بین این دو نفر؛ مربوط به فریلند ۹۸.
تعریف درست و صحیح جنبش نرمافزار آزاد:
این در اصل مصاحبه شبکه الکوثر با جادی هست. (توی روز آزادی نرمافزار تهران) اینجا جادی درمورد جنبش نرمافزار آزاد حرف میزنه و تعریفش میکنه که اصلاً یعنی چی و….
جشن روز آزادی نرمافزار: مصاحبه با جادی میرمیرانی و…:
این ویدیو/ مصاحبه کلاً دو دقیقه بیشتر نیست و توضیح خاصی نداره بنظرم :
پنل پادکست فارسی:
اگر جادی رو دنبال میکنید و یا از پادکست فارسی خوشتون میاد این پنل رو ببینید. واقعاً جذابه. درمورد موضوعات مختلفی حرف زده میشه؛ مدت کل این پنل چیزی نزدیک نود دقیقه است که اومدن به چهار قسمت تقطیعش کردن.
کسان دیگری هم توی این پنل حضور دارند، مثل: آزیتا هوشیار و رضا حریریان و علی بندری و نجمه اسماعیلی.
از متخصص بپرسید: این قسمت، جادی میرمیرانی!:
این مصاحبه رو هم بچههای فرانش (اگر اشتباه نکنم) زحمتش رو کشیدن. جادی توش از نرمافزار، لینوکس، جامعه و چیزای دیگهای حرف میزنه که شنیدنش برای من جالب و آموزنده بود.
متفرقههای جادی:
اینجا ویدیوها و مجموعههایی رو گذاشتم که توی دستههای دیگه جا نمیگرفتند. یعنی دوره یا مینی دوره نبودند ولی ویدیویی بودند. خلاقه که آره 🙂 اینها هم خالی از لطف نیستند.
نسخه تصویری رادیو گیک:
خب احتملاً همهمون دیگه رادیو گیک رو میشناسیم؛ جادی از یه اپیزود به بعد ( نمیدونم دقیقاً کدوم اپیزود هست) تصمیم گرفت که رادیو گیک یک نسخه تصویری هم داشته باشه.
البته تعدادی از قسمتهای قبلی رو هم میتونید اینجا پیدا کنید.
معرفی کتاب:
توی این سری ویدیوها ( تا الان ۱۱تاست) جادی کتابی رو که خونده معرفی میکنه. بنظرم این از خفنتری سری ویدیوهای جادی هست.
از دستش ندید؛ به عنوان کتابهایی که معرفی کرده یک نگاهی بندازید و برای شروع هرکدوم براتون جالبتر بود رو ببینید.
مشکلات مک:
جادی توی این سری از ویدیوها ( تعدادشون الان ۵تاست) مشکلات مک رو که موقع کار باهاش بهشون برخورده رو میگه ؛)
اونایی که معتقد هستن مک/ اپل بهترین UI / UX رو داره این سری رو یه نگاه بندازن:
دوچرخه:
گویا این هم قرار بوده یک سری ویدیو درمورد دورچرخه و مسائل مربوط بهش باشه که متأسفانه یک قسمت بیشتر ادامه پیدا نکرده.
این یک قسمت هم مربوط به آموزش تعویض تیوپ یه دوچرخه پنچر شده است 🙂
( این آخرین سری ویدیوی لیست دوره های جادی بود 🙂
کارهای باقی مونده:
چک کردن دوباره همه لینک ها
لینک دادن محتوا ها اگه دو جا هستن -دادن لینک هر دوجا؛ آپارات و یوتیوب-
طراحی کاور
اصلاح بخش اول
بازبینی کلی مطلب
لیست کردن نوشته های جادی به صورت جدا: راهنمای دوچرخه؛ لینوکس و…. ترجمه هایی مثل فقط برای تفریح
یه بار دیگه سرچ کردن دوره ها و … جادی
فرستادن برای جادی که شاید بزاردش توی دوشنبه های شاد
نوشتن پست معرفی جادی-میدونم به معرفی من نیاز نداره :/ –
ویرایش چکیده -احتمالا برای همه پست هارو باید ویرایش کنم-
اضافه کردن کال تو اکشن
5 دیدگاه روشن لیست دوره ها و مینی دوره های جادی
سلام
دم شما گرم، هیج جا چنین لیست کاملی از جادی ندیده بودم.
مرسی بابت وقتی که گذاشتی و همه را یکجا جمع کردی
سلام محمد حسن عزیز ?
خواهش میکنم عزیز ؛))
سلام راجب تفاوت دوره پایتون مقدماتی مکتب خونه با پایتون مقدماتی go to class اینه که مکتب خونه رایگان نیست ولی از go to class میشه رایگان استفاده کرد و فقط برای دریافت مدرک نیاز به هزینه دارد
عالی بود
تشکر