لیست فیلم های پیشنهادی

من خودم رو فیلم‌باز ( به معنای: کسی که خیلی فیلم می‌بینه، نقدها رو می‌‌خونه و شاید می‌‌نویسه و..) نمی‌دونم. اما می‌تونم بگم به نسبت اطرافیانم بیشتر فیلم می‌بینم و فیلم دیدن رو دوست دارم.

خلاصه؛ بر همین اساس ( اینکه به نسبت اطرافیان بیشتر فیلم می‌بینم) گاهاً ازم می‌خوان که بهشون فیلم معرفی کنم. این نوشته هم یه‌جور معرفی فیلم به رفقایی هست که ازم می‌خواستن بهشون فیلم معرفی کنم. حالا و قبل از اینکه بریم سراغ اصل مطلب چندتایی نکته هست که باید بهشون اشاره کنم.

اول اینکه من زیاد توی فیلم دیدن سختگیر نیستم؛ بیشتر هم با هدف سرگرم شدن و جدا شدن از جریان روزمره زندگی فیلم می‌بینم اما خب هر فیلمی رو هم سعی می‌کنم نبینم.

امتیازهایی که توی پوستر‌های فیلم‌ها می‌بینید، امتیاز‌هایی هست که من بعد از دیدنشون به اون فیلم توی سایت IMDB دادم؛‌ نه چیز دیگه. معیار حرفه‌ای هم برای این امتیازی که به فیلم‌ها می‌دم ندارم. اینکه یه فیلم چقدر به‌نظرم خوش‌ساخت میاد، چه قدر داستانی که می‌خواد رو خوب روایت کرده و چه قدر به من به عنوان بیننده‌اش احترام گذاشته از معیارهای مهم من برای این امتیاز هست.

سایر توضیحات:

  • برای هر فیلم از پوستری استفاده کردم که سایت IMDB استفاده کرده.
  • تصاویری که توی مطلب استفاده کردم همه‌شون رو با این سرویس ساختم: این سرویس
  • روی عنوان هر فیلم به همون فیلم روی IMDB لینک دادم.
  • ژانر فیلم‌ها رو بر اساس چیزی که IMDB نوشته نوشتم.
  • و البته بقیه اطلاعات فیم رو هم یا از ویکی‌پدیا و یا از IMDB نقل کردم.

راهنمای استفاده:

از اونجایی که توی این صفحه/ پست تعداد زیادی فیلم هست و احتمالاً به تعدادشون اضافه بشه، ممکنه انتخاب براتون سخت بشه و یا سردرگم بشید برای انتخاب یک فیلم برای دیدن؛ برای حل این مشکل دوتا راه حل به ذهنم می‌رسه:

ستارها:

فیلم‌هایی که اینجا معرفی کردم رو بر اساس تعداد ستاره‌هایی که بهشون دادم به پنج قسمت تقسیم کردم؛ یکی از آسون‌ترین راه‌ها این هست که به من و امتیازی که به فیلم‌ها دادم اعتماد کنید و برید سراغ دو قسمت اول فیلم‌های پر ستاره، خلاصه داستان فیلم رو که نوشتم بخونید و یکی‌ش رو انتخاب کنید برای دیدن.

ژانرها:

راه دیگه‌ای که به ذهنم می‌رسه استفاده از ژانر‌هاست. من ژانر فیلم‌ها رو هم نوشتم. پس شما می‌تونید با جستجو کردن ژانری که بهش علاقه دارید (و البته با توجه به امتیاز و خلاصه داستان) یکی از فیلم‌ها رو انتخاب کنید.

برای اینکه بتونید توی این صفحه یک واژه رو جستجو کنید کافیه روی کیبورد کلید کنترل رو همزمان با حرف اف بگیرید. ( cntrl + f ) و یکی از ژانرها رو سرچ کنید؛ تعدادی از ژانرها برای مثال:

عملی‌تخیلی، حماسی، درام، رمانتیک، تریلر و تاریخی و…


نه و ده ستاره‌ها:

اولین بخش این لیست/ مطلب رو اختصاص دادم به فیلم و سریال‌های نه و ده ستاره. قاعدتاً با توجه به امتیاز بالایی که به این فیلم‌ و سریال‌ها دادم، زیاد توصیه می‌کنم ببینیدشون. مثل همه بخش‌های دیگه‌ی این مطلب اول از سینمایی‌ها شروع می‌کنم و بعد می‌رم سراغ سریال‌ها.

سینمایی‌‌ها:

فیلم‌های سینمایی که این پایین می‌بینید، احتمالاً بهترین فیلم سینمایی‌هایی است که تا الان دیدم. دیدنشون رو خیلی بهتون توصیه می‌کنم.

Avatar (2009)

کارگردان: جیمز کامرون
ژانر: علمی تخیلی- حماسی

داستان:
سال ۲۱۵۴ میلادی هست و جیک سالی، سرباز جانباز جنگ (ویلچری؟ جانباز؟ قطع‌نخاع؟) فرصت این رو پیدا می‌کنه که تحت یک برنامه علمی- تحقیقی به سیاره پندورا بره. این سیاره حاوی منابع سنگ آنابتانیوم هست که ما انسان‌ها با اشغال نظامی سیاره قصد استخراج اون رو داریم. اما موجوداتی هوشمند با زندگی نیمه‌بدوی به اسم ناوی که ساکنن اون سیاره هستن مانع ما می‌شن.

ارتش با همکاری محققانش طی یک برنامه علمی و با استفاده از علوم مهندسی ژنتیک، بدن این ناوی‌ها رو شبیه سازی کرده؛ البته به این صورت که توسط ذهن انسان‌ها کنترل میشه.

حالا جیک قراره با این بدن جدید به قبیله ناوی‌ها نفوذ کنه و راه استخراج تمام و کمال سنگ آنابتانیوم رو برامون باز کنه که…..

نظر من:
قبل از اینکه فیلم رو ببینم، به‌خاطر تعریف‌‌های زیادی که ازش شنیده بودم فکر می‌کردم overrated هست. اما اینطور نبود. توی دیدنش شک نکنید؛ با بالا‌ترین کیفیتی‌ که می‌تونید دانلودش کنید و روی بزرگ‌ترین نمایشگر دردسترستون به تماشا بشنید.
بنظرم یکی از سرگرم کننده‌ترین فیلم‌هاست که پیام‌های جالبی هم داره؛ مهم‌ترین و واضح‌ترینش؟ محافظت از محیط زیست!

نقد و نظرات:
نقد فارسی
زومجی

Five Feet Apart (2019)

کارگردان: جاستین بالدونی
ژانر:درام- رمانتیک

داستان:
فیلم داستان رابطه عاشقانه استلا و ویل رو روایت می‌کنه. البته داستان فیلم به این سادگی و سر راستی نیست. استلا و ویل هر دو بیماری تنفسی خاصی دارند که به‌خاطرش مجبور هستند که زمان زیادی رو توی بیمارستان باشند. به علاوه هیچ‌وقت نباید زیاد بهم نزدیک شوند. حالا فیلم چالش‌های این رابطه رو روایت می‌کنه…

نظر من:
من نسبت به این فیلم هم یکم گارد داشتم؛ به‌ این خاطر که فیلم از نظرم زیادی نوجوانانه ( teenagerی) بود. اما خب،‌ بعد از دیدنش با همه ضعف‌هاش دوستش داشتم و دیدنش رو به عنوان یک فیلم سرگرم کننده – با بار عاطفی زیاد- توی عصر شنبه توصیه می‌کنم. (عصر شنبه به‌خاطر اینکه اگر عصر جمعه ببینید یا عصر پنجشنبه غمش زیادی همراتون می‌مونه 🙂

نقد و نظرات:
سینما فارس
سلام سینما

Schindler’s List (1993)

کارگردان: استیون اسپیلبرگ
ژانر: درام تاریخی
ستارگان: لیام نیسون
موسیقی: جان ویلیامز


داستان:
فیلم روایت‌گر تغییرات اسکار شیندلر هست. اسکار شیندلر یک تاجر معمولیه عضو حزب نازی هست که به طور مخفیانه و با پول یهودیان یک کارخانه رو می‌خره؛ توی این روند خرید و راه‌اندازی کارخانه اتفاقاتی ‌می‌افته که اسکار شیندلر هدف و مسیرش رو تغییر می‌ده…

نظر من:
من بازی لیام نیسون رو دوست داشتم. همینطور با حضور اپسیلبرگ به عنوان کارگرادن و جان ویلیامز در کنار اون توقع بالایی از فیلم داشتم که فیلم این توقع رو برآورده می‌کنه. درمورد جنبه تاریخی فیلم هم نظر خاصی ندارم -چون سواد تاریخی کافی ندارم- و صرفاً به عنوان یکی از روایت‌های موجود برام جذاب و برانگیزاننده – از نظر احساسی – بود. باید برای دیدنش کمی حوصله به‌خرج بدید که به دیدنش می‌ارزه به‌نظرم.

نقد و نظرات:
نقد فارسی

The Aviator (2004)

کارگردان: مارتین اسکورسیزی
ژانر: زندگی‌نامه- درام
ستارگان: لئوناردو دی‌کاپریو


داستان:
این فیلم داستان زندگی هوارد هیوز، هوانورد، مهندس و کارگرادن آمریکایی رو روایت می‌‌کنه. ( به صفحه ویکی‌پدیاش می‌تونید سر بزنید.)

نظر من:
این یکی از بهترین و الهام بخش‌ترین فیلم‌هایی هست که تا الان ( الان که این متن رو می‌نویسم نه الان که این متن رو می‌خونید الزاماً) دیدم. هوارد هیوز بنظرم شبیه‌ترین فرد به آیرن‌من دنیای سینما در واقعیت هست. به علاوه این فیلم خیلی عالی داستان جذاب این نابغه کمی دیوانه ( البته نه دیوانه به اون معنای لوس نابغه‌ی دیوانه سینما) رو روایت می‌کنه.
توصیه می‌کنم ببینید این فیلم رو و اصلاً از دستش ندید. اسکورسیزی واقعاً عالی کار کرده. ( نیاز به گفتن من هم نبود و تعداد جایزه‌های فیلم گویا بود)

نقد و نظرات:
نقد فارسی

Interstellar (2014)

کارگردان: کریستوفر نولان
ژانر: ماجراجویی- درام- علمی‌تخیلی
ستارگان: متیو مک‌کانهی- ان هتوی
موسیقی: هانس زیمر

The Great Gatsby (2013)

کارگردان: باز لورمن
ژانر: درام- رومانتیک
ستارگان: لئوناردو دی‌کاپریو

داستان:
جی گتسبی فرد ثرتمندی هست که توی نیویورک زندگی می‌کنه. این مرد جوان ثرتمند هرشب توی خونه‌اش ( بیشتر به کاخ شباهت داره تا خونه البته) مهمونی‌های خیلی بزرگ و پر زرق و برقی می‌گیره و همه مردم شهر بدون دعوت می‌تونند به این مهمونی‌ها رفت و آمد داشته باشند.
حالا ما قراره از زاویه دید نیک، همسایه گتسبی، به زندگی این مرد ثروتمند نگاهی بندازیم و منشأ ثروت و دلیل برگذاری این مهمونی‌های بزرگ رو متوجه بشیم.

نظر من:
من خود گتسبی رو دوست داشتم. مثل خیلی دیگه از آدم‌های دیگه توی دنیا. این فیلم برگرفته از کتاب «گتسبی بزرگ» اثر اف. اسکات فیتزجرالد فقید هست؛ که احتملاً از فیلم معروف‌تر و محبوب‌تر هست. یادم نیست به تأسی از کدوم یک بود ( فیلم یا کتاب) که فعل Gatsbying  وارد زبان انگلیسی شد. ( برای نشون دادن تأثیرش می‌گم)
توصیه می‌کنم حتماً این فیلم و بعد از اون ( یا به انتخاب خودتون قبل از اون) کتاب رو هم بخونید. قول می‌دم از آشنایی به جی گتسبی پشیمون نخواهید شد.

نقد و نظرات:
نقد فارسی
موی مگ

سریال‌ها:

من با سریال دیدن رابطه خوبی نداشتم؛ درواقع تا آخر سال ۹۹ من فقط دوتا سریال Friends و Chernobyl رو دیده بودم. هنوز هم سینمایی رو بیشتر می‌پسندم، و تنها دلیلش این هست که اول سریال‌ها معمولاً خیلی بلند هستند و دوم اینکه باید منتظر بمونیم که قسمت/ فصل جدیدش بیاد. ( که من توی صبر کردن خوب نیستم.


خلاصه که توی سریال دیدن یکم سخت‌گیرتر هستم هنوزم؛ اما خداروشکر تا الان به جز یک سریال از دیدن/ دانلود کردن سریالی پشیمون نشدم.

اینجا هم اول بهترین سریال‌هایی که تا الان دیدم رو معرفی می‌کنم و بعد میرم سراغ باقی سریال‌ها.

Loki (2021 – )

کارگردان: کیت هرون
ژانر: اکشن- ماجراجویی- فانتزی
ستارگان:تام هیدلستون
تعداد فصل: ۱
تعداد قسمت: ۶

داستان:
احتمالاً همه شما لوکی رو از سری فیلم‌های MCU می‌شناسید؛ برادر ثور و خدای شرارت. این سریال پس از وقایع «انتقام‌جویان: پایان بازی» (۲۰۱۹) اتفاق می‌افتند. توی این سریال یک متغیر ( variant ) لوکی از خط زمانی اصلی داستان با استفاده از تستراکت ( tesseract ) جدا می‌شه و بلافاصه توسط سازمان TVA دستگیر می‌شه.
توی این فیلم شاهد درگیری‌های لوکی و سازمان TVA خواهیم بود؛ همینطور گسترش پیدا کردن دنیای مارول.

نظر من:
این سریال بهترین سریالی هست که دیدم. ( البته من سریال کم دیدم و گات و برکینگ بد و… رو هم ندیدم). طراحی لباس‌ها، شخصیت پردازی‌ها و داستان سریال رو واقعاً دوست داشتم. به علاوه بنظرم عوامل این سریال بهترین استفاده فن تعلیق (کلیف‌هنگر؟ cliffhanger ) کردن؛ که البته خیلی هم اعصاب خورد کن بود 🙂

نقد و نظرات:
سرگرمی

Friends (1994 – 2004)

تهیه‌کننده‌ها: دیوید کرین- مارتا کافمن
ژانر: کمدی موقعیت- سیت‌کام
ستارگان: جنیفر آنیستون- کورتنی کاکس- لیسا کودرو- مت له بلانک- متیو پری- دیوید شویمر
تعداد فصل: ۱۰
تعداد قسمت: ۲۳۶

داستان:
خب این سریال هر قسمتش تقریباً یک داستان مجزا داره اما به طور کلی داستان ۶ تا دوست رو تعریف می‌کنه که درگیر مشکلات شخصی، شغلی، عاطفی و روزمره خودشون میشن و ما رو هم با خودشون همراه می‌کنند.
این داستان‌ها هم با فرار ریچل گرین از عروسیش شروع می شه.

نظر من:
اول باید بگم که از نظر من این سریال اورریتد (Overrated) نیست. ( البته من فن سریال محسوب می‌شم؛ ولی به هر حال نظرم همینه) توصیه می‌کنم ببیندش؛ قسمت‌های کوتاهی داره که واقعاً سرگرم کننده است و البته خنده داره. ممکنه چندتا قسمت اول سریال براتون جذاب نباشه اما به سریال فرصت بدید تا بتونید دید درست‌تری ازش پیدا کنید؛ همینطور به صدای خنده‌های پس‌زمینه هم عادت می‌کنید.
اگر از همه این مراحل جون سالم به‌دربردید احتمالاً با یکی از بهترین سریال‌های عمرتون طرف خواهید بود که ارتباط شخصی عمیقی هم می‌تونید با شخصیت‌هاش بگیرید 🙂

نقد و نظرات:
پاسخ از ما


حتماً بخوانید: راهنمای فیلم دیدن؛ از کجا دانلود کنم و…

هفت و هشت ستاره‌‌ها:

سینمایی‌ها و سریال‌هایی که از نظر من لایق گرفتن هفت تا هشت ستاره بودن رو هم توی این بخش از این مطلب می‌تونید ببینید.

طبیعتاً با کم‌تر شدن امتیاز فیلم‌ها، کم‌تر دیدنشون رو بهتون توصیه می‌کنم. اما هنوز فیلم‌های این بخش دیدنی و سرگرم کننده هستند.

سینمایی‌‌ها:

طبق روال کلی مطلب اول میرم سراغ فیلم‌های سینمایی؛ جدای از امتیاز که از بخش قبلی این سینمایی‌های یکی دو امتیاز کم‌تر بهشون دادم، چندتا از دوست‌داشتنی‌ترین سینمایی‌هایی که دیدم اینجا هستند؛ اولینش، همین لئون!

Leon: The Professional (1994)

کارگردان: لوک بسون
ژانر: اکشن- جنایی- درام
ستارگان: ژان رنو- ناتالی پورتمن- گری اولدمن

داستان:
لئون یک قاتل حرفه‌ای است که زندگی دوگانه‌ای دارد. در یک آپارتمان مثل سایر آدم‌های معمولی زندگی می‌کند. داستان از جایی شروع می‌شود که به یکی از دختربچه‌های همسایه پناه می‌دهد و این باعث می‌شود که این دختر سر از زندگی لئون در بیاورد و…

نظر من:
من این فیلم رو خیلی دوست دارم. از سینمای فرانسه تعریف زیاد شنیدم، اما فکر کنم این تنها فیلمی هست که از فرانسه دیدم. به علاوه از اون دست فیلم‌هایی هست که تقریباً به همه فارغ از سلیقه‌شون پیشنهاد می‌کنم ببینند.

نقد و نظرات:
نقد فارسی
سلام سینما

Cruella (2021)

کارگردان: کریگ گیلسپی
ژانر: کمدی- جنایی
ستارگان: اما استون

داستان:
داستان این فیلم برگرفته از کتاب صد و یک سگ خالدار دودی اسمیت هست که فکر نکنم بشناسیدش. اما داستان فیلم، فیلم در لندن دهه ۱۹۷۰ اتفاق می‌افته. استلا که دختر یک مادر تنها بوده، مادرش رو توی یک حادثه از دست می‌ده و از بخت بد خیابون‌گرد و جیب‌بر می‌شه. استلا با توجه به کار مادرش (خیاطی/ طراحی مد) همیشه به طراحی مد علاقه داشته و الان یک فرصت براش پیش میاد که توی یکی از شرکت‌های مد کار کنه…

نظر من:
من با یک نگاه بد بینانه فیلم رو دانلود کردم و شروع کردم به دیدن. اما اولین چیزی که واقعاً نظرم رو جلب کرد لباس‌ها و طراحی صحنه بود. علاوه بر اون تکنیک ساخت این فیلم هم جذابیت‌های خودش رو بهش اضافه کرده. داستان هم به‌نظرم کشش کافی رو داشت و همینطور غافلگیری‌های کافی. همه این‌ها کروئلا رو یک فیلم خوب برای دیدن و سرگرم شدن تبدیل می‌کنه.
آهان، بازی اما استون هم جالب بود و متفاوت.

نقد و نظرات:
زومجی

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

کارگردان: میشل گوندری
ژانر: درام- رمانتیک
ستارگان: جیم کری- کیت وینسلت

داستان:
فکر کنید یه مرکز درمانی وجود داره که می‌تونید به اون مراجعه کنید و فرد خاصی رو از خاطرات و زندگی‌تون پاک کنید. به‌نظرتون چی می‌شد؟
توی این فیلم یکی از هزاران جواب احتمالی رو می‌تونید توی داستان جوئل و کلمنتاین ببینید.

نظر من:
من فیلم رو به‌خاطر بازی جیم کری دیدم. بعدش هم داستان برام جذاب شد. اما کمی این روایت غیر خطی داستان اذیتم کرد و دیدن فیلم رو برام سخت کرد اما خوشبختانه اونقدری برام داستان و شخصیت‌ها مهم شده بودند که فیلم رو ول نکنم.
با حوصله و اعصاب کافی باید ببینیدش!

نقد و نظرات:
نقد فارسی

Friends: The Reunion

کارگردان: بن وینستون
ژانر:کمدی- رمانتیک
ستارگان: جنیفر آنیستون- کورتنی کاکس- لیسا کودرو- مت له بلانک- متیو پری- دیوید شویمر

داستان:
خب این فیلم داستان خاصی نداره. تجدید دیدار بازیگرای فرندز و کمی خاطره بازی هست صرفاً.

نظر من:
همونطور که بالاتر گفتم من فرندز رو دوست دارم؛ پس از قبل از اینکه این فیلم پخش بشه منتظرش بودم و تا منتشر شد دانلودش کردم و نشستم به تماشا. (فکر کنم از اولین فیلم‌هایی هم بود که با زیرنویس انگیلسی دیدم)
چیز جذاب و خاصی نداره و اگر نبیندش هم چیز خاصی از دست ندادید. حتی اگر فرندز فن باشید. اما اگر دلتون برای این جمع شش نفره تنگ شده، دیدنش می‌تونه جالب باشه.

Predestination (2014)

کارگردان: مایکل اسپیریگ- پیتر اسپیریگ
ژانر: اکشن- درام- علمی‌تخیلی
ستارگان: ایثن هاک


داستان:
داستان فیلم پیچیده و طولانی هست و نمی‌دونم چطوری تعریف کنم که هم جذاب باشه و هم کوتاه؛ پس به چند خط از ویکی‌پدیا اقتدا می‌کنم:

زمانی که یک مأمور سفر در زمان مشغول به خنثی کردن یک بمب است شخصی با وی درگیر می‌شود و شروع به شلیک به یکدیگر می‌کنند. در همین زمان، مأمور سفر در زمان موفق می‌شود خود را به بمب برساند تا آن را خنثی کند. بمب منفجر…

نظر من:
من فیلم‌هایی که با مفهموم زمان داستان می‌گن و بازی می‌کنن رو دوست دارم. به علاوه طرفدار آثار نولان هستم. این فیلم، هم از زمان داستان می‌گفت و هم به حال و هوای فیلم‌های نولان نزدیکه؛ توصیه می‌کنم اگر شما هم از کارهای نولان خوشتون میاد این رو ببینید. البته توقع دیدن ممنتو یا تنت رو نداشته باشید.

Ralph Breaks the Internet (2018)

کارگردان: ریچ مور- فیل جانستون
ژانر: انیمیشن- ماجراجویی- کمدی

داستان:
رالف این بار شش سال پس از جستجوی قهرمانی، به اینترنت راه پیدا می‌کنه تا بازی بهترین دوستش رو نجات بده و..

نظر من:
من هر دو قسمت فیلم رو دوست داشتم. ببینیدشون واقعاً ?. این قسمت چون درمورد اینترنت هست، یه سری از اتفاقات دنیای اینترنت رو اومدن انیمیشنیش کردن که خیلی جذابه؛ مثل توییتر و توییت زدن رو.

Catch Me If You Can (2002)

کارگردان: استیون اسپیلبرگ
ژانر: زندگی‌نامه‌ای- جنایی درام
ستارگان: لئوناردو دی‌کاپریو- تام هنکس
موسیقی: جان ویلیامز

داستان:
فیلم داستان زندگی فرانک ابگنیل رو روایت می‌کنه؛‌ کسی که احتمالاً همه جاعلاً جهان بهش ارادت دارند. ایشون توی دهه شصت میلادی و توی دهه دوم زندگی خودشون تونسته بودند چک‌های جعلیی به مجموع مبلغ ۴ میلیون دلار رو، توی ۲۶ کشور مختلف دنیا نقد کنه.

البته شهرتش بیشتر از اینکه مدیون توانایی‌ش توی جعل چک باشه توی سرکار گذاشتن نیروی پلیس و حقه‌های خلاقانه‌اش برای فرار از دست نیروهای انتظامی است.

نظر من:
این فیلم رو اسپیلبرگ عزیز کارگردانی کرده، دی‌کاپریو نقش اول رو بازی کرده و جان ویلیامز هم موسیقی‌ش رو ساخته! از یه فیلم دیگه چه توقعی می‌تونم داشته باشم؟ این فیلم رو واقعاً می‌پسندم و پیشنهاد می‌کنم. سراسر سرگرمی و خوش‌ساخت.

Parasite (2019)

کارگردان: بونگ جون-هو
ژانر: کمدی- درام- تریلر

داستان:
خانواده ۴ نفره کیم، که توی یک زیرزمین یک آپارتمان زندگی می‌کنند، دو فرزند دارند. یک دختر و یک پسر. پسر این خانواده به واسطه دوستی که داره، به عنوان معلم زبان وارد خانه یک فرد ثروتمند می‌شه و این شروع ماجرای تقابل و مواجهه این دو خانوده است.

نظر من:
این فیلم رو ابداً با بچه‌ها یا آدم‌های حساس نبینید. جدا از صحنه‌های خشن، محتوای راحت هضمی هم نداره. فضای فیلم با اینکه تاریکه داستانش به شدت کشش داره و خیلی خوب روایت شده. فیلم آزارتون می‌ده و داستان خودش رو روایت می‌کنه.
برای تنوع هم شده ( منظورم دیدن تولیدات کشور‌های دیگه‌ است) فیلم رو ببینید. اما زمانی ببیند که خودتون هم توی حال روحی خوبی باشید.

Inception (2010)

کارگردان: کریستوفر نولان
ژانر: اکشن- ماجراجویی- علمی‌تخیلی
ستارگان: لئوناردو دی‌کاپریو- تام هاردی- کیلین مورفی
موسیقی: هانس زیمر

داستان:
اگر توانایی این رو داشتید که به ذهن افراد نفوذ کنید، اطلاعاتی که دارند رو به‌دست بیارید یا اینکه یه چیزی رو بهش تلقین کنید؛ چی کار می‌کردید؟
دام کاب این توانایی رو داره و حالا قراره روی مرزهای توانایی‌ش راه بره…

نظر من:
تلقین یا همون inception اولین فیلمی هست که من از نولان دیدم. اونم به لطف صدا و سیما! ( البته بعد هم دانلود کردم دیدم؛ شما هم با فیلم‌های که از صدا و سیما دیدید همین کار رو کنید) من این فیلم رو دوست داشتم و این فیلم دروازه ورود من به دنیای فیلم‌های نولان بود.
این فیلم از اون فیلم‌هایی هست که میشه تقریباً به همه پیشنهادش کرد؛ ترکیب درست و معقولی از ماجراجویی و اکشن و جلوه‌های ویژه، و البته موسیقی مسحور کننده هانس زیمر.

نقد و نظرات:
زومجی

Gangs of New York (2002)

کارگردان: مارتین اسکورسیزی
ژانر: جنایی- درام
ستارگان: دانیل دی-لوئیس- لئوناردو دی‌کاپریو- کامرون دیاز- لیام نیسون

داستان:
فیلم یکی از جنگ‌های بین دو گروه، بومی‌های آمریکا و ایرلندی‌ها را روایت می‌کند. بیل قصاب سر دسته آمریکایی‌ها حریف ایرلندی (کشیش) خود را می‌کشد و آمریکایی‌ها پیروز می‌شوند. حالا بعد از گذشت شانزده سال پسر کشیش، بر می‌گردد تا انتقام خود را از بیل قصاب بگیرد…

نظر من:
این فیلم رو به احترام دنیل دی‌لوئیس دیدم؛ و به‌نظرم داستان زیاد جذاب نیست. اما بازی‌ها عالین؛ همینطور طراحی صحنه‌ها و لباس‌ها هم خیلی چشم‌نواز هستند.

Pulp Fiction (1994)

کارگردان: کوئنتین تارانتینو
ژانر: جنایی- درام
ستارگان: ساموئل ال. جکسون

داستان:
خب؛ رسیدیم به سخت‌تیرن فیلم؛ البته منظورم اینکه سخت‌ترین فیلم برای اینکه بگی داستانش چیه. نمی‌شه گفت به‌نظرم داستان چیه دقیقاً، اما خب چندتا داستان کوتاه و کوچیک هست، با شخصیت‌های مشترک و پی‌رنگ(اگر درست بگم) مشترک.

نظر من:
من فیلم رو دوست داشتم، اما یه کم یه کم به‌نظرم اورریتد بود فیلم. اما سرگرم کننده بود و دوست داشتنی.
همین.

The BFG (2016)

کارگردان: استیون اسپیلبرگ
ژانر: ماجراجویی- خانوادگی- فانتزی
موسیقی: جان ویلیامز

داستان:
سوفی دختر یتیمی هست که توی یتیم خونه زندگی می‌کنه؛ به طور اتفاقی با یک غول بزرگ مهربان ( اسم فیلم هم همینه دیگه) آشنا می‌شه که کارش دادن رویا به بچه‌هاست؛ این فیلم روایت آشنایی و ماجراجویی این دو دوست رو به نمایش می‌گذاره…

نظر من:
من فیلم رو خیلی دوست دارم. البته که فیلم با تمرکز روی تماشاگران کودک و نوجوان ساخته شده اما احتمالاً برزگسالان هم از دیدنش لذت خواهند برد. جلوه‌های ویژه به چشم من بی‌نقص بود و با موسیقی و داستان خیلی خوب همنشین شده بود.
سراسر سرگرمی خلاصه؛ همونطور که از اسپیلبرگ توقع می‌ره 🙂

A Beautiful Mind (2001)

کارگردان: ران هاوارد
ژانر: زندگی‌نامه‌ای- درام
ستارگان: جنیفر کانلی- ادام گلدبرگ

داستان:
این فیلم داستان زندگی جان نش ریاضی‌دان نابغه رو روایت می‌کنه؛ البته از حدود ابتدای دانشگاه به بعد رو…

نظر من:
من جان نش رو به واسطه دانستنیهای مرحوم (تحریریه قدیم) می‌شناختم؛ فکر کنم وفتی اومده بود ایران ازش نوشتن. خلاصه که، این فیلم رسماً درمورد یک دانشمند دیوانه‌است ( البته منظورم از دیوانه وجهه منفی کلمه نیست ابداً). اگر به فیلم‌های زندگی‌نامه‌ای، یا به دنیای ریاضی و دانشمند‌ها علاقه دارید از دستش ندید.

Blood Diamond (2006)

کارگردان: ادوارد زوئیک
ژانر: ماجراجویی- درام- تریلر
ستارگان: لئوناردو دی‌کاپریو- جنیفر کانلی

داستان:
دنی آرچر که یک قاچاقچی خورده پای الماس هست، وقتی داره یک مقداری الماس رو از مرز رد می‌کنه درستگیر می‌شه. در زندان با مدی بوین آشنا می‌شود و ماجراجویی این دو، برای پیدا کردن یک الماس بزرگ و همینطور خانواده مدی آغاز می‌شود….

نظر من:
فیلم جالب و سرگرم کننده‌ای هست از نظر من؛ اما به‌نظرم یکم چفت و بست داستان شل هست، که این هیچی از ارزش‌های دی‌کاپریوی عزیز کم نمی‌کنه ؛)

V for Vendetta (2006)

کارگردان: جیمز مک‌تیگو
ژانر: اکشن- درام- علمی‌تخیلی
ستارگان: ناتالی پورتمن- هوگو ویوینگ

داستان:
خسته‌ام و حال ندارم بنویسم داستان چیه؛ آخه یه خورده هم پیچیده‌ است، برای اینکه دستون بیاد می‌شه گفت یه چیزی شبیه ۱۹۸۴ هست.

نظر من:
ببینیدش آقا.
یک کلام ببینیدش.
برادران/ خواهران‌ (اسیر شدیم) واچکوفسکی فیلم نامه رو نوشتن و بر اساس کامیک هم هست؛ بازی ناتالی پورتمن هم واقعاً توی این فیلم خوبه.
خلاصه که از دست ندید.

سریال‌ها:

فکر کنم این بخش قراره شلوغ‌ترین بخش سریال‌ها باشه و عمده سریال‌هایی که دیدم اینجا قرار می‌گیرن!

How I Met Your Mother (2005 – 2014)

سازندگان: کارتر بیز- کریگ توماس
ژانر: کمدی- رمانتیک
ستارگان:جاش رادنر- جیسون سیگل- کوبی اسمالدرز- نیل پاتریک هریس- آلیسون هانیگن- میکیلا هوور
فصل: ۹
قسمت: ۲۰۸

داستان:
این سریال قراره در خلال داستان‌های کوتاه و جانبی که تعریف می‌کنه داستان آشنایی تد موزبی با همسرش رو تعریف کنه.
این یعنی اینکه شما با یک سری داستان کوتاه که از هر داستان از دیگیری مستقل ولی همه در جهت پیشبرد داستان اصلی (آشنایی با مادر) هست طرف هستید.

نظر من:
من این فیلم رو به پیشنهاد دوستم دیدم چون غم از دست دادن فرندز برام بزرگ بود :؛
فیلم از نظر شخصیت‌ها، ویژگی‌هاشون و اتفاقات و داستان‌ها گاهاً خیلی شبیه فرندز می‌شه؛ اما دوست داشتنی هست. همینطور سرگرم کننده. سریال واقعاً خوش‌ساختی هست و با توجه به کوتاه بودن اپیسودهاش، اگر فرندز رو دیدید دیدنش خالی از لطف نیست.

Chernobyl (2019)

کارگردان: یوهان رنک
ژانر: درام- تاریخی- تریلر
فصل: ۱
قسمت: ۵

داستان:
همونطور که از اسم و پوستر فیلم شاید متوجه شده باشید این فیلم داستان فاجعه اتمی ۱۹۸۶ چرنوبیل رو روایت می‌کنه. توی این سریال یک روایت از اینکه این فاجعه چرا و چطور اتفاق افتاد رو می‌بینیم. به علاوه به داستان کسانی که از سرایت این فاجعه جلوگیری کردند هم پرداخته می‌شه.

نظر من:
تاریخ رو من دوست دارم؛ البته اگر به شکل داستان و بدون کلی اسم ‌آدم و زمان اتفاق‌ها باهاش روبه‌رو بشم. این سریال توی پنج قسمت یه روایت خوب، و با کیفیت ( از نظر سینمایی و..( می‌دونم سریاله ولی واژه درستی براش ندارم)) از یکی از مهم‌ترین فجایع تاریخ مدرن رو به نمایش می‌ذاره؛ دیدنش رو هم به خاطر بعد تاریخی و هم به‌خاطر خوش‌ساخت بودنش توصیه می‌‌کنم.


پنج و شش ستاره‌‌ها:

فیلم‌ها و احیاناً سریال‌های پنج و شش ستاره اینجا قرار می‌گیرند. فکر کنم این قسمت از نظر تراکم فیلم‌ها رتبه سوم رو بین کل مطلب خواهد داشت.

سینمایی‌‌ها:

مثل همیشه اول سینمایی‌ها:

Back to the Future (1985)

کارگردان: رابرت زمکیس
ژانر: ماجراجویی- کمدی- علمی‌تخیلی

داستان:
دوست دیوانه و دانشمند مارتی مک‌فلای، ماشین زمانی ساخته (به معنی کلمه ماشین-خودرو-) که طی یک اتفاق مارتی به گذشته می‌ره؛ اما داستان همینجا ختم نمی‌شه، مارتی ندانسته تغییری در گذشته ایجاد می‌کنه، که وقتی از عواقبش آگاه می‌شه تصمیم می‌گیره اشتباهش رو راست‌وریس کنه….

نظر من:
به‌نظرم اسم فیلم از خودش بزرگ‌تر و بهتر بود. البته که فیلم‌ بدی نیست‌، و با توجه به سال ساختش هنوز سرگرم کننده است. اما خب واقعاً داریم به تاریخ مصرفش نزدیک می‌شیم….

Jane Eyre (2011)

کارگردان: کری فوکوناگا
ژانر: درام- رمانتیک
ستارگان: مایکل فاسبندر

داستان:
سرگذشت یک دختر یتیم است، که مدتی در خانه اقوامش زندگی می‌کند؛ اما بستگان نامهربانش او را به یک یتیم‌خانه می‌فرستند و جین زمانی که به ۱۸ سالگی می‌رسد در کسوت معلمی از آن یتیم خانه خارج می‌شود…

نظر من:
اگر نمی‌دونید باید اشاره کنم که این فیلم بر اساس رمان معروف شارلوت برونته ساخته شده، البته اولین فیلم نیست، اما فکر کنم جدید‌ترینش هست. از اون‌جایی که من قبل از دیدن فیلم، رمان رو خونده بودم فیلم نمی‌تونست من رو غافل‌گیر کنه؛ ولی فکر کنم اگر شما کتاب رو نخونده باشید و داستان رو نخونده باشید فیلم جذابی می‌تونه باشه براتون.

Luca (2021)

کارگردان: انریکو کازاروزا
ژانر: انیمیشن- ماجراجویی- کمدی

داستان:
لوکا که یک موجود دریای هست که به دنیای آدم‌ها پا می‌ذاره. به دنیای آدم‌هایی که به لوکا و هم‌نوعانش به چشم یک هیولا نگاه می‌کنند..

نظر من:
دوست داشتنی، با دنیای جدید و موجودات جدید ولی به‌نظرم با داستان کمی ضعیف، ولی صد درصد برای گروه هدف خودش ( کودک‌ونوجوان) جذاب خواهد بود.
برای بچه‌ها بذارید ببینند!

The Shining (1980)

کارگردان: استنلی کوبریک
ژانر: درام- ترسناک
ستارگان: جک نیکلسون

داستان:
جک تورنس، که نویسنده است قراره با خانواده‌اش برای زمستان، به عنوان سریدار از یک هتل بزرگ توی یک منطقه کوهستانی و دور از شهرها و آدم‌ها مراقبت کنه. روز اول یکی از کارکانان هتل قبل از رفتن به جک هشداری می‌ده که جک جدی‌ش نمی‌گیره…

نظر من:
گویا قراره من فیلم‌های کوبریک رو دوست نداشته باشم. فیلم ترسناک هست واقعاً، اما ترس از جنس روانشناسی. اما خیلی کند میشه گاهاً‌ و ریتم فیلم می‌افته که من دوستش نداشتم….
به هر حال فیلم با بازی حاجی جک نیکلسون دارای ارزش بالایی برای دیدن هست.

نقد و نظرات:
نقد فارسی

War Dogs (2016)

کارگردان: تاد فلیپس
ژانر: زندگی‌نامه‌ای- کمدی- جنایی
ستارگان: مایلز تلر- جونا هیل

داستان:
این فیلم بر اساس واقعیت هست و داستان دو دلال، افرایم دیورولی و دیوید پاکوز رویات می‌کنه. این دو دوست قراردادی به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار با وزارت دفاع آمریکا پنتاگون، برای تأمین سلاح و جنگ‌افزار برای نیروهای آمریکایی در افغانستان برنده می‌شن ولی از همون اول برای تأمین به مشکل می‌خورند…

نظر من:
چون جونا هیل توی این فیلم بازی می‌کرد و توی گرگ وال‌استریت هم بازی می‌کرد، توقع یه گرگ وال‌استریت دیگه داشتم، که خب توی ذوقم خورد.
پس شما ( و اول خودم) سعی کنیم بدون توقع ببینیم؛ اینجوری ازش لذت خواهید برد.

Zodiac (2007)

کارگردان: دیوید فینچر
ژانر: جنایی- درام- معمایی
ستارگان: جیک جیلنهال- مارک رافلو- رابرت داونی جونیور

داستان:

در ۴ ژوئیه ۱۹۶۹ یک مرد ناشناس با یک اسلحه در والیو کالیفرنیا به دارلین فرین و مایک مژو حمله می‌کند. مژو زنده می‌ماند.

این شروع یک پرونده قتل‌های زنجیره‌ای هست که هنوز حل نشده و این فیلم در همین مورده.

نظر من:
با اینکه فیلم طولانیه اما جذاب هست و خیلی کشش داره؛ من تمام مدت فیلم تقریباً چهارزانو نشسته بودم و سعی می‌کردم پلک نزنم. ( و پرونده رو حل کنم)
با اینکه اینجا گذاشتمش اما هیچی از ارزش‌هاش کم نمی‌کنه ؛)

سریال‌ها:

هنوز سریالی رو ندیدم که بشه اینجا گذاشتش.


حتماً بخوانید: لیست کتاب های آزاد (و رایگان) فارسی

سه و چهار ستاره‌‌ها:

نمی‌دونم چرا موقع پیش‌نویس کردن این مطلب برای این قسمت‌ها جا گذاشتم توضیح بنویسم. 🙂 حرف خاصی ندارم. صرفاً اینکه، فیلم‌های این بخش رو کم‌تر پیشنهاد می‌‌کنم به دیدن…

سینمایی‌‌ها:

طبق روال اول سینمایی‌ها و بعد هم سریال‌ها؛ که فکر نکنم توی این امتیاز سریالی باشه…

Ready Player One (2018)

کارگردان: استیون اسپیلبرگ
ژانر: اکشن- ماجراجویی- علمی‌تخیلی

داستان:
احتمالاً همه شما اسم پوکمون رو شنیدید. شاید هم برخی‌تون بازی کرده باشید. همینطور همه شما چیز از عینک‌های واقعیت مجازی و یا واقعیت افزوده شنیدید و ممکنه حتی تجربه بازی با اون‌ها رو هم داشته باشید.
داستان این فیلم در سال ۲۰۴۵ اتفاق می‌افته که بازیی بر پایه واقعیت مجازی خیلی فراگیر شده…

نظر من:
احتمالاً تا اینجا به علاقه من به سینمای اسپیلبرگ پی‌برده باشید. من از دیدن این فیلم و جلو‌های ویژه/ کارتونی‌ش لذت بردم و احتمالاً برای شما هم همین خواهد بود؛ معجونی از زیبایی بصری و سرگرمی…

حاجی واشینگتون (۱۹۸۲)

کارگردان: علی حاتمی
ژانر: زندگی‌نامه‌ای- کمدی- درام
ستارگان: عزت الله انتظامی
موسیقی: محمدرضا لطفی و شهرام ناظری

داستان:
حاج حسینقلی خان نوری صدرالسلطنه قراره از طرف ناصرالدین شاه به عنوان سفیر ایران راهی آمریکا بشه و سفارت ایران رو توی اون کشور تأسیس کنه. حاج حسینقلی با کلی امید و آرزو آماده این سفر می‌شه اما هیچ ایده‌ای نداره که قراره چی پیش بیاد…

نظر من:
من فیلم رو به دو دلیل دیدم؛ یک کارگرادنش، علی حاتمی، و دو یک سکانس تک‌گویی داره انتظامی توی این فیلم که خیلی دوستش داشتم و به‌خاطر این دوتا نشستم فیلم رو دیدم.
فیلم به‌نظر من فیلم بدی نیست اما توقع یک سرگرمی بی‌پایان رو هم نداشته باشید.

Skyscraper (2018)

کارگردان: راوسون مارشال تربر
ژانر: اکشن- ماجراجوی- تریلر
ستارگان: دواین جانسون

داستان:
داستان از این قراره که دواین جانسون عزیز(!) که پدر یک خانوده است، با حفظ سمت مسئول نگهداری از تجهیزات ایمنی و حریق یک برج ۲۶۰ و خورده‌ای طبقه هم هست. حالا گروهی از خلافکارها این برج رو به آتش می‌کشند و دواین جانسون برای نجات خانواده دل به آتش می‌زنه و….

نظر من:
جلوه‌های ویژه خوب، بازی‌ها قابل قبول اما اغراق توی ذوق آدم می‌زنه و فرمول فیلم دیگه خیلی خیلی نخ نماست از نظر من.
اگر چیز دیگه‌ای برای دیدن ندارید، برای سرگرمی بد نیست.

سریال‌ها:

هنوز سریالی رو ندیدم که لایق این امتیاز باشه 🙂


یک و دو ستاره‌‌ها:

فیلم‌های سینمایی و سریال‌هایی که به‌نظرم بد هستند و ارزش دیدن رو ندارند رو اینجا می‌ذارم.
پس این‌ها یک پیشنهاد نیستند و ضد پیشنهاد هستند!

سینمایی‌‌ها:

این‌‌هایی که از اینجا به بعد می‌ذارم ترتیب خاصی توی بد بودن ندارد و البته توضیحات و جزییاتی که برای بقیه فیلم‌ها می‌نوشتم رو هم دیگه برای این‌ها نمی‌نویسم.
نکته مهم اینکه این نظر من هست و اگر نظرمون با هم خیلی متفاوت و شاید حتی متضاد هست هم هنوز می‌تونیم با هم دوست شیم و دوست بمونیم.

(۱۹۶۸) ۲۰۰۱: A Space Odyssey

آخ از ۲۰۰۱؛ این اورریتدترین فیلمی هست که تا الان دیدم و امان. کارگردانش هم استنلی کوبریک عزیزه. فیلم برای من واقعاً خسته کننده و طولانی و گنگ بود. خیلی هم طولانی هست فیلم. خیلی :))


البته این فیلم جز فیلم‌های مهم تاریخ سینماست و من حدود شصت سال بعد از ساخته شدنش دیدم و شاید بخش عمده‌ای از نظراتم برای همین فاصله طولانی باشه. به هر حال اگر خیلی کنجکاوید که ببینید کوبریک چی ساخته پیشنهاد می‌‌کنم به این لینک سر بزنید:

? ۲۰۰۱

Recep Ivedik

درسته پوستر فیلم مربوط به قسمت دوم فیلم رجب هست اما این امتیاز به‌نظرم لایق همه فیلم‌هایی هست که ازش تا الان پخش شده. همین.

Baywatch (2017)

درمورد این اثر هم صحبت زیادی ندارم ولی آخه چرا دوئین جانسون رو تو همه فیلم‌ها میریزید؟ بعد از جان سینا نوبت ایشونه؟ 🙂

Borat Subsequent Moviefilm (2020)

آخ آخ این هم از اورریتدترین‌هاست به‌نظرم. این فیلم فکر کنم همون اوایل و یا اواسط قرنطینه‌های کرونا پخش شد. من هر دو قسمتش رو دانلود کردم اما تا سال بعدش ندیدم و کاش کلاً ندیده بودم. شوخی‌هاش به‌نظرم بی‌مزه و زیادی بزرگنمایی شده و اغراق شده است که من نمی‌پسندم. خلاصه که نبینید.

سریال‌ها:

هنوز هیچ سریالی از نظرم انقدر بد نبوده که بذارمش اینجا 🙂

خوشحال می‌شم نظرتون رو درمورد فیلم‌هایی که اینجاست بخونم؛‌ پس کامنت بذارید و نظرتون رو درمورد این فیلم‌‌ها بنویسید.
همینطور اگر فیلم خوبی می‌شناسید، خیلی خوشحال می‌شم بهم معرفی‌ش کنید که منم ببینم.

2 دیدگاه روشن لیست فیلم های پیشنهادی

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت