خب قرار گذاشته بودم که بعد از منتشر شدن هر مطلبم توی وبسایت کارنکن (برای دوره کارآموزی) اینجا هم یک مطلب بنویسم. چند روز پیش مطلب دومم توی دوره کارآموزی رو هم منتشر کردم و اینجام که از مطلب دوم و تجربههایی که توی مدت نوشتن این مطلب کسب کردم بنویسم. مطلب اولم رو هم اگر نخوندید از اینجا برید یه نگاهی بهش بندازید: کارنکن؛ گشتن به دنبال شغلی مورد علاقه.
اما قبل از اون؛ بیاید قبل از اون بریم یه نگاه به وضع مطلب اولم توی SERP بندازیم ببینیم چه جایگاهی داره. بعد، از تجربههای جدید میگم.
مطلب قبلیم کجاست؟
خب برای اینکه بفهمیم چیزهایی که من توی این دوره یادگرفتم رو خوب تونستم اجرا کنم یا نه باید به گوگل و صفحه نتایجش مراجعه کنیم.( همون SERP که گفتم؛ Search Engine Results Pages ) بلاخره دوره کارآموزی سئوست و داور این حوزه گوگل عزیز هست. خب مطلب قبلی من یعنی، معرفی شغلهای آزاد پردرآمد در ایران + مسیر شروع آن ها با کلمه کلیدی اصلی، شغلهای آزاد پردرآمد در ایران نوشته شده.
حالا بیاید بریم به SERP نگاه کنیم و ببینیم مطلب من کجاست. برای اینکه گوگل نتایج دقیقتر و بیطرفانهتری رو بهمون نشون بده یک تب ناشناس ( incognito ) باز کردم و کلیدواژه رو توش سرچ کردم.
این چیزیه که گوگل ارائه میده:
خب گویا واقعاً یک سری چیزها رو یاد گرفتم. همونطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، مطلب من توی نتایج گوگل رتبه سوم رو کسب کرده؛ که این نشون میده هم این دوره کارآموزی خوب بوده و واقعاً آموزنده و هم اینکه من کارم رو خوب انجام دادم. حالا که حرف از دوره کارآموزی شد، تیم کارنکن باز هم این دوره رو به صورت رایگان برگذار میکنند و اگر دوست دارید سایت امین آرامش رو ببینید. اطلاعیه مربوط به دورهها رو اونجا میذاره.
مزایای جانبی دوره کارآموزی:
خب اینکه مطلبی که نوشتم جایگاه خوبی داره مزیت مستقیم دوره هست نه جانبی؛ اما مزیتهای جانبی کدومان؟ خب علاوه بر همه چیزهای که درمورد سئو یادگرفتم چیزهای دیگهای هم یادگرفتم که توی زندگی روزمره ازش استفاده میکنم. اینجا به چندتاشون اشاره میکنم و توضیح میدم.
با فاصله نوشتن:
اول دوره و توی آموزشها آقای آرامش گفتن که:موقع نوشتن بی رحمانه اینتر بزنید. ( نقل به مضمون) و دلیل آورد که اگر بین متنتون به اندازه کافی فاصله نذارید و متن خیلی فشرده باشه خوندنش برای مخاطب سخت میشه. اول من با این نظرش مخالف بودم چون هرچی کتاب میخوندم خط ها با فاصله کمی همه صفحه رو گرفته بودن و خب من رو هم اقلاً ازار نمیدادن.
وقتی به وبسایت خود آقای آرامش نگاه کنید (یا حتی به وبسایت کارنکن) متوجه میشوید که خودشون این نکته رو واقعاً رعایت میکنند. اتفاقا وقتی تازه من مطالب وبسایتشون رو دیده بودم این نکته که چقدر متن گشاد گشاد نوشته شده توجهم رو جلب کرد. الان که بیشتر نوشتم و تجربه بیشتری کسب کردم؛ میفهمم که این نکته واقعاً تاثیر داره. ( مخصوصاً برای نوشتن توی فضای مجازی چون معمولاً خوانندهها- ابدتاً حداقل- همه مطلب رو نمیخونن و به اصطلاحی که من بلدم متن رو صرفاً Skimming میکنند و همه اون رو نمیخونند؛ این با فاصله نوشتن واقعاً موثر واقع میشه.)
من این فاصله نوشتن رو توی زندگی روزمره خودم هم از وقتی یادش گرفتم شروع کردم به استفاده کردن. یعنی به جای اینکه یک جمله بنویسم و ارسال رو بزنم کل پیام و حرفم رو توی یک پیام تایپ میکنم و بین هر جمله با جمله قبلم اینتر رو میزنم. اینجوری هم کسی که بهش پیام میدم یک هو با تعداد زیادی پیام مواجه نمیشه و هم اینکه خوندنش براش راحتتره.
نتیجه اینکه: شما هم بی رحمانه اینتر بزنید ؛)
نیمفاصله و علائم نگارشی و…:
از نیمفاصله و علائم نگارشی استفاده کنید و درست استفاده کنید 🙂 من قبل از این دوره با مفهوم نیمفاصله آشنا بودم اما هیچ وقت ازش استفاده نکرده بودم و دست کمش میگرفتم. شما اما اینکار رو نکنید و از نیم فاصله استفاده کنید. اینکه نیمفاصله چی هست و چرا و چطور ازش استفاده کنیم رو گوگل کنید.
نکته مهم دیگه اینکه توی نوشتنتون از علائم نگارشی استفاده کنید. استفاده درست و بجا از علائم نگارشی به خوانش بهتر متن و همینطور فهم راحتترش کمک زیادی میکنه. استفاده از علائم نگارشی رو هم دست کم نگیرید.
نیما یه پست خیلی خوب داره که توش استفاده از نیمفاصله و علائم نگارشی رو توضیح داده؛ خوندنش رو واقعاً بهتون توصیه میکنم:
در کنار این توصیه میکنم یک مطلب دیگه رو هم از نیما بخونید درمورد شکسته نویسی و اصول شکسته نویسی توی وب و فضای مجازی؛ شکسته نویسی به طور خلاصه یعنی استفاده از لحن و کلمات محاورهای توی نوشتار؛ خیلیها (مثل من) شاید فکر کنند که این شکسته نویسی قانون خاصی نداره اما اینطوری نیست. پس این پست رو هم بخونید و از چیزهایی که یادمیگیرید استفاده کنید:
و در آخر اینکه تورو خدا املای کلمات رو درست بنویسید 🙂 این واقعاً خیلی زیبا نیست که کلمات رو (مخصوصاً کلمات ساده) اشتباه بنویسید. من هم مثل شما املا همه کلمهها رو نمیدونم، پس قبل از نوشتنش میرم توی این سایت و املا کلمه رو چک میکنم؛ توصیه میکنم شما هم همین کار رو کنید:
کوتاه نوشتن:
نکته آخری که یادش گرفتم و به اهمیتش پی بردم، اما هنوز نمیتونم درست بکار ببندمش کوتاه نوشتن هست. ( خب توی همین جمله قبل میتونید ببینید.) کوتاه و موجز نوشتن واقعاً مهمه؛ هر چقدر جملههایی که مینویسیم کوتاهتر باشه فهم اون جملهها برای خواننده راحتتره. پس بیاین سعی کنیم جملههامون رو به کوتاهترین شکل ممکن بنویسیم.
من اونقدر توی این کوتاه نوشتن بد هستم که هنوز نمیتونم بخش خوانایی افزونه یوست رو سبز کنم 🙂
خودتون ببینید مثلاً برای همین مطلب:
خب همونطور که میبینید یوست بهم میگه که ۳۵ درصد جمله هام بلنده. البته الان تازه درصدش اومده پایین. فکر کنم این درصد برای مطلب اولم بالا ۵۰ بود :))
جمعبندی:
خب امیدوارم اگر تا اینجا اومدید پایین، اقلاً مطلبی رو که خوندید یه ذره هم بدردتون خورده باشه. در آخر خوشحال میشم اگر به مطلب من ( توی سایت کارنکن ) سر بزنید.
و راستی خوندن نظراتتون درمورد این پست، یا هر پست دیگه خوشحالم میکنه 🙂
1 دیدگاه روشن کارنکن؛ مزایای جانبی
سلام و درود
مرسی از مطلب خوبت. استفاده کردم