راهنمای جامع و کامل فیلم دیدن

فیلم دیدن یکی از لذت‌بخش‌ترین و ارزون‌ترین تفریح‌هایی هست که می‌شناسم و بهش هم علاقه دارم. توی این مطلب سعی کردم یک راهنمای فیلم دیدن بنویسم؛ و توضیح بدم خودم چطوری یک فیلم رو برای دیدن انتخاب می‌کنم، از کجا دانلود می‌کنم و بعد از دیدنش چیکار می‌کنم.

پس این مطلب‌ (همون‌طور که توی فهرست می‌بینید) به سه بخش عمده تقسیم شده. توی بخش اول راهنمایی‌هایی رو نوشتم که بهتون کمک می‌کنه فیلمی رو انتخاب کنید که هم فیلم خوبی باشه و هم ازش لذت ببرید.

توی قسمت دوم هم بهتون می‌گم از کجا فیلم رو با کم‌ترین درد و خون‌ریزی دانلود کنید؛‌ و توی قسمت آخر هم چندتا توصیه هست که بعد از فیلم دیدن بهتره بهشون عمل کنید. ( مستحب است)

علاوه بر همه این‌ها اون آخر مطلب هم یک بخش با عنوان سوالات متدوال گذاشتم که سوال‌های پرتکرار و جواب‌هاشون درمورد زیرنویس و مشکلات فیلم دیدن و… اونجا پاسخ دادم .

فهرست مطلب:

راهنمای دیدن فیلم
چطور فیلم ببینیم. پیدا کردن زیرنویس

قبل از فیلم دیدن:

مهم‌ترین مرحله قبل از دیدن یک فیلم انتخاب کردن فیلم است. بعد از اون هم دانلود کردم(!). البته اگر از دنیای آزاد این مطلب رو می‌خونید توقع می‌ره از شیوه‌های منطقی/ قانونی فیلم رو ببینید.

به هر حال توی این قسمت اول به این می‌پردازم که چطوری فیلم انتخاب کنیم( یا اقلاً من چطوری فیلم انتخاب می‌کنم)، از کجا می‌تونید دانلودش کنید و ببینید.

انتخاب:

برای انتخاب یک فیلم برای دیدن راه‌های زیادی وجود داره. که البته احتمالاً بیشتر افراد فیلم رو به توصیه دوستان و اطرافیان و یا شنیده‌هاشون توی شبکه‌های مجازی می‌بینند. هیچ‌کدوم از این‌ها بد نیستند اما خب من اینجا توی راهنمای فیلم دیدن، چندتا راه بهتر برای انتخاب یک فیلم بهتون می‌گم.

از لیست‌ها استفاده کنید:

یکی از بهترین مراجع برای انتخاب فیلم لیست‌ها هستند؛ لیست‌هایی مثل، لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDB، صد فیلم برتر هالیوود ریپورت، صد فیلم برتر قرن و سایت اند ساند.

من اینجا چندتا از این لیست‌ها رو معرفی می‌کنم و به مابقی‌ش لینک می‌دم.

نکته‌ای که باید موقع استفاده از این لیست‌ها باید یادتون باشه این هست که، همیشه به به‌روزترین نسخه از این لیست‌ها مراجعه کنید. لیست‌هایی مثل ۲۵۰ فیلم‌برتر معمولاً تغییر می‌کنند و یا لیست‌هایی مثل سایت اند ساند هم بازبینی می‌شوند.

همینطور موقع رجوع به راتن تومیتوز حواستون به تعداد نقدها هم باشه.

لیست فیلم‌هایی که من دیدم:

خب این مطلب رو من دارم می‌نویسم؛ چرا تبلیغ یکی دیگه از نوشته‌های خودم رو توش نکنم؟ ?

من توی یکی از مطالبم (همینجا بهش لینک می‌دم) فیلم‌هایی که دیدم ( و می‌بینم) رو بر اساس امتیاز از ده لیست کردم، خلاصه داستان اون‌ها رو گفتم و به نقد بعضی از فیلم‌ها هم لینک دادم.

پس این مطلب یک مرجع خوب برای انتخاب کردن فیلم هست. حتماً بهش سر بزنید:

لیست فیلم های پیشنهادی

لیست ۲۵۰ فیلم IMDB:

سایت IMDB یا بانک اطلاعاتی فیلم‌ها یک لیست داره از ۲۵۰ فیلمی که توی این سایت بیشتر میانگین امتیاز رو دارند.

البته باید بگم که این لیست بر اساس امتیاز کاربران این سایت مرتب شده و احتمالاً با گذشت زمان تغییر می‌کنه. هرچی تعداد رأی دهنده‌ها و رأی‌های یک فیلم بیشتر باشه امتیازش قابل اطمینان‌تر هست.

خیلی از سایت‌های دانلود فیلم هم این لیست رو برای دانلود گذاشتن، این پایین هم با کلیک روی دکمه می‌تونید لیست رو روی سایت خود IMDB ببینید:

چند لیست دیگه:

چندتا لیست دیگه هم هستند که قابل اعتنا هستند و به‌نظرم اگر نذارمشون راهنمای فیلم دیدنم یک چیزی کم خواهد داشت؛ پس به این لیست‌ها هم نگاه بندازید:

۱۰۰ فیلم موردعلاقه (در) هالیوود:


مجله هالیوود ریپورتر یک لیست داره که ۱۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما رو توش آورده؛ دیدنش خالی از لطف نیست:

فهرست پرفروش‌ترین فیلم‌های جهان:

این فهرست بر اساس فروش فیلم‌ها مرتب شده. یکی از معیارها برای انتخاب یک فیلم می‌تونه عملکرد اون فیلم توی گیشه باشه.

بد نیست اشاره کنم که رتبه اول این لیست هم فعلاً دست آواتار هست.

این فهرست روی ویکی‌پدیا دردسترست هست؛‌ علاوه بر لیست اصلی، یک لیست هم پرفروش‌ترین‌ها رو با احتساب توروم آورده و همین‌طور لیست فیلم‌های پرفروش هر سال رو هم می تونید توی همین صفحه ببینید:

فیلم‌های دارای امتیاز ۱۰۰٪ در راتن تومیتوز:

راتن تومیتوز هم یکی از مراجع خوب برای پیدا کردن و انتخاب یک فیلم برای دیدن هست؛ بر اساس قوانین این سایت یک فیلم اگر اقلاً ۵ نقد با امتیاز ۱۰۰ بگیره‌ می‌ره توی لیست بهترین فیلم‌ها.

چون این سایت عزیز در ایران فیلتر هست، من به این لیست روی ویکی‌پدیا لینک می‌دم؛ توی استفاده از این لیست حواستون به تعداد نقد‌ها باشه، هرچه این تعداد بیشتر باشه امتیاز فیلم قابل اتکاتر هست.

دانلود:

اینکه یک قسمت از مطلب راهنمای فیلم دیدن رو به راهنمایی برای دانلود گذاشتم برای این هست که ما به سرویس‌های استریم قانونی یا به‌خاطر تحریم یا به‌خاطر فیلتر دسترسی نداریم، ولی اگر شما به هر نحو و دلیلی به اون سرویس‌ها دسترسی دارید انتظار می‌ره که از این روش‌ها استفاده نکنید.

علاوه بر این یکی دیگه از دلایل نوشتن این بخش وضعیت بد سایت‌های دانلود فیلم هست. بدترین مورد اینکه خیلی‌ از این سایت‌ها اعلام نمی‌کنند که فیلم‌ها رو سانسور می‌کنند یا نه….

همه این‌ها رو به اضافه یک توضیح کوتاه و ساده درمورد اینکه فرمت‌ها چه تفاوتی دارند و کدک‌ها و کیفیت‌ها کنید. درمورد همه این‌ها هم کمی نوشتم که حتماً بخونیدش.

مصائب انتخاب:

بعد از اینکه یک فیلم رو انتخاب کردید و قبل از اینکه بخواید دانلودش کنید، بهتره یکم درمورد فرمت‌های ویدیویی و کیفیت‌ها یکم صحبت کنیم.

عموماً فیلم‌ها رو می‌تونید با چهار فرمت Matroska یا همون MKV و MP۴ و AVI و در آخر(QuickTime (MOV دانلود کنید.

باید بدونید که فرق خیلی خاصی بین این فرمت‌ها وجود نداره که روی تجربه شما از فیلم دیدن تأثیر بذاره؛ پس زیاد به فرمت گیر ندید و فقط مطمئن بشید که فرمتی رو دانلود کنید که پلیر/ پخش‌کننده‌تون ازش پشتیبانی کنه.

درمورد کیفیت هم معمولاً چند انتخاب وجود داره، ۴۸۰ و ۷۲۰ و ۱۰۸۰. خب هرچه این عدد بزرگ‌تر بشه کیفیت فیلم بیشتر هست. دانلود با کیفیت ۴۸۰ رو توصیه نمی‌کنم، همینطور لازم هم نیست با کیفیت ۱۰۸۰ فیلم‌ها رو دانلود کنید.

منطقی‌ترین گزینه که هم کیفیت‌ خوبی داره و هم حجم‌ش منطقی هست ۷۲۰ه. که یک نسخه ۷۲۰px265 هم ازش وجود داره که معمولاً کم حجم‌تره.

فیلم رو از کجا دانلود کنم؟

سه تا راه و مسیر برای دانلود کردن فیلم می‌شناسم که هر سه رو اینجا توضیح خواهم داد؛ یعنی دانلود از تورنت، دانلود از تلگرام و یا دانلود از سایت‌های دانلود فیلم.

به‌نظر خودم اگر از تلگرام استفاده می‌کنید بهترین روش دانلود از تلگرام هست؛ به هر حال انتخاب با خودتون خواهد بود.

تورنت:

منبع همه فیلم‌هایی که ما توی ایران به رایگان دانلود می‌کنیم تورنت هست! و اولین جایی هم که می‌تونید فیلم‌ها و سریال‌ها رو بلافاصله بعد از پخش شدن پیدا کنید تورنت هست.

برای دانلود فیلم و سریال از تورنت دو چیز نیاز دارید، اول دانلودمنیجری که قابلیت دانلود این فایل‌ها رو داشته باشه و دوم موتورهای جستجوی تورنت.

دانلود منیجرهای مناسب:

من استفاده از دانلودمنیجر FDM توصیه می‌کنم؛ درسته که این دانلودمنیجر تخصصی تورنت نیست اما ساده و کارآمد هست:

بعد از او هم استفاده از µTorrent رو پیشنهاد می‌کنم:

تلگرام:

تلگرام، یار همیشگی؛ ربات‌ها و کانال‌های زیادی هستند که به راحتی می‌تونید فیلم‌ها و سریال‌های مورد علاقه‌تون رو با کمک اون‌ها دانلود کنید و ببیند.

البته بعضی از این‌ها آرشیو کاملی ندارند اما استفاده این‌ها در کنار هم آرشیو نسبتاً قابل قبولی رو در اختیارتون می‌ذاره.

ربات‌ها:

من توضیحات خود ربات‌ها رو اینجا کپی+ پیست می‌‌کنم و به اون‌ها لینک می‌دم:

من موویو ? هستم، کافیه اسم فارسی یا انگلیسی فیلم موردنظرت رو برام ارسال کنی تا من فایل و مشخصاتش رو برات ارسال کنم❗️

ربات دانلود فیلم و سریال فایل مووی کامل‌ترین آرشیوم فیلم و سریال در تلگرام

? ربات دانلود آخرین فیلم و سریال سینمای جهان با لینک مستقیم و فایل تلگرام

کانال‌ها:

فعلاً فقط یک کانال خوب می‌شناسم که اون هم همه فیلم‌های سینمایی لیست ۲۵۰ فیلم بر‌تر IMDB رو با زیرنویس آپلود کرده:

سایت‌ها:

اینجا سعی می‌کنم لیست سایت‌های دانلود فیلم رو بذارم. احتمالاً فیلم‌هایی که از این سایت‌ها دانلود می‌کنید سانسور شده نیستند.

من آدرس اصلی سایت رو می‌ذارم و احتمالاً این آدرس‌ها فیلتر شده هستند. اما آدرس بدون فیلتر سایت رو هم می‌تونید با جستجوی کردن اسمشون توی گوگل به راحتی پیدا کنید.

نام سایتآدرس سایت
digimoviez zil.ink/digimoviez
zar-film zar-film. pw
avamovie zil.ink/avamovie
s1movie s1movie. xyz
mobomoviezmobomoviez. ir
almasmovie7 almasmovie7. xyz
film2media film2media. online
hastidl hastidl. cam
filmiran filmiran. pw
cinamabox cinamabox. net
راهنمای فیلم دیدن

هنگام فیلم دیدن:

دوتا نکته مهم به‌نظرم خوبه که رعایت کنیم موقع فیلم دیدن، الزامی نیست ولی خب خوبه.

یکی درمورد پخش کننده مناسب هست و دیگری درمورد اینکه فیلم‌ها رو روی چی ببینیم. ( البته دومی بیشتر از اینکه نکته باشه توصیه ست.)

پخش‌کننده:

پخش‌کننده‌های زیادی هستند که می‌تونید ازشون استفاده کنید. من اینجا سه تا پخش‌کننده یا همون پلیر خودمون رو معرفی می‌کنم که تجربه کار باهاشون رو داشتم و راضی هم بودم/ هستم.

برای ویندوز:

به‌نظر من بهترین انتخاب برای ویندوز ( اگر آپدیت‌های اعصاب خوردکنش رو در نظر نگیرم) KMPlayer هست. با کلیک روی دکمه پایین می‌تونید دانلودش کنید:

بعد از اون هم VLC media player یا همون VLC خودمون رو پیشنهاد می‌دم. نسخه ویندوزش رو می‌تونید با کلیک روی دکمه زیر از سایت‌ خودشون دانلود کنید:

تلفن‌های هوشمند:

همین دو نرم‌افزار نسخه اندروید هم دارند که اگر اندرویدی هستید پیشنهاد می‌دم روی اندروید هم از همین‌ها استفاده کنید؛ اگر به هر دلیلی به این دوتا علاقه‌ای ندارید، من روی اندروید از MX Player استفاده می‌کنم و می‌تونید با کلیک روی دکمه زیر از گوگل‌پلی نصبش کنید:

روی چی:

این رو بعید می‌دونم کسی سوال کنه که فیلم و سریال رو روی چی ببینم؛ یعنی کسی نمی‌پرسه که سریال رو روی لپ‌تاپ ببینم یا تلویزیون.

معمولاً هرکسی روی دردسترس‌ترین دستگاه (دیوایس)ش می‌بینه.

اما توصیه می‌کنم هر چیزی رو که می‌خواید ببینید، چه فیلم سینمایی باشه چه سریال روی بزرگ‌ترین صفحه‌ نمایشی که می‌تونید به تماشاش بنشینید.

مخصوصاً فیلم‌های سینمایی رو اقلاً روی تلویزیون ببینید.

راهنمای فیلم دیدن

بعد از فیلم دیدن:

توی این بخش چندتا پیشنهاد و توصیه می‌کنم که بعد از دیدن فیلم این کارها رو انجام بدید. البته انجام دادن یا ندادن این کارها روی تجربه فیلم دیدن خودتون اقلاً به طور مستقیم شاید تأثیری نذاره اما توصیه می‌کنم انجامشون بدید.

صحبت کنید:

درمورد فیلم و سریالی که می‌بینید و به‌نظرتون واقعاً خوب میاد با دیگران صحبت کنید.

روی اینستاگرام استوری بذارید و به بقیه معرفی‌شون کنید یا اگر وبلاگ می‌نویسید توی یک پست وبلاگی به خواننده‌هاتون معرفی‌ش کنید.

صحبت کردن درمورد فیلم‌ها گاهاً گره‌های حل نشده داستان فیلم ( مخصوصاً فیلم‌های معناگرا و پیچیده) رو باز می‌کنه؛ یا به باز کردنش کمک می‌کنه.

امتیاز بدید:

یکی از کارهای واقعاً خوبی که می‌تونید بکنید این هست که یک اکانت IMDB بسازید. برای انتخاب کردن فیلم هم خیلی کمک‌تون خواهد کرد اما، بعد از دیدن هر فیلمی اسمش رو توی IMDB جستجو کنید و از ۱۰ بهش امتیاز بدید.

این کار به بقیه کمک می‌کنه که فیلم درست‌تری رو راحت‌تر انتخاب کنند.

و البته به شما هم کمک می‌کنه که راحت‌تر فیلم‌های نزدیک به سلیقه‌تون رو ببینید. ( سیستم پیشنهاد IMDB بر اساس امتیاز‌هایی که به فیلم‌ها میدید کار می‌کنه…)

نقد:

نقد بخونید. البته لازم نیست برای همه فیلم‌ها و سریال‌هایی که می‌بینید این کار رو انجام بدید اما بد نیست بیشتر درمورد فیلم‌هایی که ذهن‌تون رو درگیر خودشون کردند بخونید.

اینطوری چیزهای جدیدی یاد می‌گیرید. هم درمورد فیلم و سینما و هم اطلاعات جانبی دیگه.

چندتا مرجع خوب برای خوندن نقد فیلم رو توی این پست وبلاگم که فیلم معرفی کردم می‌تونید پیدا کنید. به جز اون‌ها نقد فارسی، فیلمم کن، زومجی، فیلم‌جی و کافه سینما و نقد روز هم هستند که می‌تونید بهشون سر بزنید.

سوالات متداول:

این آخرین بخش راهنمای فیلم دیدن هست که توش به چندتا سوال متدوال پاسخ می‌دم. شما هم اگر سوالی دارید حتماً توی کامنت‌ها بنویسید؛ اگر دیدم مشکل پر بسامدی هست حتماً به این قسمت اضافه‌ش می‌کنم.

زیرنویسی که دانلود کردم ناخواناست؛ چیکار کنم؟

اینکه زیرنویس با حروف فارسی نمایش داده نمی‌شوند می‌تونه به این خاطر باشه که زبان و region پیش‌فرض ویندوزتون برای متن‌های غیر یونیکد، فارسی نباشه.
برای حل این مشکل: قسمت سرچ ویندوز رو باز کنید ⬅️ region رو جستجو و باز کنید ⬅️ تب administrative رو باز کنید ⬅️ روی Change System locale کلیک کنید ⬅️ Persian رو انتخاب کنید ⬅️ OK رو بزنید و تنظیمات رو ذخیره کنید.

سعی کردم مطلب راهنمای فیلم دیدن کامل باشه، اما اگر کم و کسری توش ‌می‌بینید خوشحال می‌شم توی کامنت‌ها بهم بگید. همینطور اگر هر نظر دیگه‌ای دارید یا سوال و مشکلی هست زیر همین مطلب توی کامنت‌ها برام بنویسید 🙂

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت